Ystad Saltsjöbad hotell

Ystad Saltsjöbad är ett fyrstjärnigt hotell beläget strax utanför Ystads centrum, med Östersjön som granne. Hotellet får genomgående mycket goda betyg och omdömen av sina gäster, mycket på grund av den utmärkta servicen.

Boendealternativ

Ystad Saltsjöbad har sammanlagt 139 rum i hela åtta olika rumstyper, från standardrum till grand suite. Alla rum är inredda i klassisk amerikansk Newport-stil i stilrena färger och maritima inredningsdetaljer. Servicenivån är självklart mer omfattande för de mer exklusiva rumstyperna, men även standardrummen är frikostigt utrustade med bekvämligheter. Gratis Wi-Fi, minibar samt TV med kabelkanaler är givetvis standard.

Restaurang

Hotellet har två restauranger och flera loungeområden med möjlighet till servering. Restaurangen Port fokuserar på seafood och har faktiskt blivit omnämnd i White Guide. I restaurangen Vitas serveras bistro-mat i form av hamburgare, kallskuret och liknande tillsammans med öl och vin. Vitas är ett självklart tillhåll för Ystadborna själva. Frukosten är vida känd för sin kvalitet och omfattning. Under sommarmånaderna kan du inta en lyxig söndagsbrunch på terrassen med utsikt över havet.

Aktiviteter

Ystad Saltsjöbad ligger i princip direkt på stranden. Det gör att ett dopp i havet eller en promenad på stranden bara är någon minut bort. På anläggningen finns också en spaavdelning som omfattar såväl bubbelbad, pooler och bastur. Givetvis kan du boka behandlingar för skönhet och avslappning. En specialitet är helkroppsbehandlingen The Creek Experience som bjuder på en fantastisk upplevelse för både kropp och själ. Här finns också ett fitnesscenter med mängder av träningspass att boka samt tennisbanor och cykeluthyrning. Tycker du om att spela golf kan det vara bra att känna till att utmärkta Ystad golfklubb ligger ungefär fem kilometer från hotellet.

Att ta sig till hotellet

Du når enkelt hotellet med bil från Ystad centrum. Bilresan tar knappa fem minuter och det finns gratis privat parkering precis intill hotellet. Om du anländer till Ystad med tåg kan du ta taxi den knappa kilometern till hotellet.