Halmstad har något för alla

gyllene tider HalmstadHalmstad är en stad som har något för alla. Det finns ett brett utbud av sevärdheter och upplevelser i denna stad. Välj mellan teater, sport, festivaler, konst och mycket mer. Halmstad är Gyllene tiders hemstad och här är det fullt med festligheter som avlöser varandra. Besök stadens kärna, men ta dig gärna en eller flera turer ut på landet, då det även här finns saker att göra och se.

Sevärdheter i Halmstad

Halmstad är staden som vimlar av konst och att göra en konstvandring här är enkelt. Det finns konst i nästan varje hörn. Både utomhus, på gallerier och i museer. Dessutom en mängd ateljéer där konstnärer skapar med keramik, trä, glas och textil.

Gillar du natur och äventyr så finns det en del att göra här i denna stad. Vandra längs vackra promenadvägar, på Galgberget eller varför inte ta Prins Bertils stig, som leder från Halmstads slott, via havet ut till Tylösand och sedan vidare till Möllegårds naturreservat.

Tylösand för övrigt är ett perfekt ställe att besöka under sommaren. Här kan du njuta av salta bad och het sol om vädret tillåter. Om badvädret sviker, så finns det en mängd annat att sysselsätta sig med. I staden finns det teatrar och arenor att besöka, liksom Halmstads travbana. Halmstad har även många fina gågator, med sevärdheter längs vägen. Missa inte S:t Nikolai kyrka eller Halmstads slott. Slottet uppfördes 1610 av den danske kungen Christian IV. Idag är det residens för landshövdingen, men borggården är öppen för besökare.

Sätt dig på en brygga i småbåtshamnen och njut av en glass eller dingla med benen.

Utanför stadsporten hittar du museer, hembygdsgårdar och väderkvarnar att besöka. Sedan kan du även ta en tur på Hallands kustväg och ta avstickare till flera besöksmål längs vägen.

För barn finns det en mängd aktiviteter att roa sig med. Vad sägs om Halmstads Äventyrsland? Eller så besöker ni Busfabriken. Go-kart är även det något som finns och det är lika roligt för barn som vuxna.

Givetvis erbjuder även Halmstad shopping och mysiga uteserveringar för alla plånböcker. Det finns allt från små personliga butiker till härliga lanthandlare strax utanför staden.

Boende i Halmstad

När det kommer till boende så finns det flera hotell i Halmstad som jag gillar och kan rekommendera. Samtidigt är det en del av tjusningen att hitta egna pärlor att bo på. Se till att boka minst ett par nätter i Halmstad, så att ni hinner se och göra allt ni har tänkt er.