Malmö

reserelaterad text om MalmöMalmö är Sveriges tredje största tätort, och ligger i Skåne. Namnet härstammar från 1170, då i formen Malmöghae och är en sammansättning av Malm som i betydelsen grus eller sand, samt ordet högar, som är pluralis av ordet hög.  Under 1100-talet var Malmö en kyrkby, som låg placerad vid nuvarande Triangeln. På 1200-talet byggdes en stad vid kusten som övertog namnet. Idag är Malmö en stad med många sevärdheter och aktiviteter.

Se och göra i Malmö

Malmö är en knutpunkt mellan Sverige och Danmark, och du kan lätt åka över till vårt grannland genom Öresundsbron. Dock ska du inte missa att Malmö i sig även det har saker att se och göra! Det första och största landmärket många ser, i denna stad, är Turning Torso, som även är en av Sveriges mest kända byggnader. Det är en vridande design och ett torn på hela 190 meter.

En annan sevärdhet är St Petri kyrkan, som är från 1300-talet. Denna kyrka är byggd som en basilika och den är väldigt vacker att se på så väl som att den bjuder på gammal historia.

Om du gillar att sola och bada, så ska du bege dig till Riberborgsstrand. Malmöborna själva kallar den för Ribban. Denna strand ligger endast 15 minuters promenad från centrala Malmö.

Mitt i Malmö ligger Lilla Torg och detta är den perfekta platsen att vara en sommarkväll. Då fylls hela torget med folk, på uteserveringarna. Ett annat torg som är ett måste att besöka är Möllevångstorget, som i folkmun även går under namnet möllan. Detta är en plats där kulturer från hela världen möts. Under dagtid hittar du stånd som säljer frukt och grönt.

Shopping

Malmö är även staden för dig som vill shoppa! Ett shoppingcenter du kan besöka är Emporia i Hyllie, som även är Sveriges största shoppingcenter! Det finns även andra trevliga shoppingcenter och gallerior så som Triangeln, Caroli, Mobilia, Hansa Citygalleri och Entré. Det finns även shoppinggator att promenera på, de sträcker sig från Stortorget, längs med Södergatan, Skomakargatan och Baltzarsgatan via Gustav Adolfs torg och Södertull och vidare nerför Södra Förstadsgatan till Triangeln och Möllevången. På dessa gator finns det många butiker samt ett mycket brett utbud.

Om du besöker Malmö under sommaren så ska du inte missa att besöka Malmöfestivalen!  Det är en festival under en hel vecka, med firande, uppträdanden, events, arrangemang, mat, åkattraktioner och mycket mer!

Andra sevärdheter i Malmö är Malmö Brygghus, Johannes kyrka och Casino Cosmopol. Besök även Folkets park för en picknick, eller gå på moderna museet. Busfabriken är ett annat ställe som är populärt särskilt om du har barnen med dig. Här finns nämligen hoppborgar, rutschbanor och tillfälle till lek och skoj!

Boka hotell i Malmö

I Malmö är det flera hotell som ligger centralt, så att du i stort sett bara behöver kliva utanför dörren så har du hela stadens utbud utanför och här kan du boka billiga hotell i centrala Malmö. Bland annat har du flera kända hotellkedjor representerade i staden, så som Radisson Blu, Scandic och Elite. Det finns även många bra hotell i anslutning till flygplatsen.